דילוג לתוכן

"בעין טובה": המיזם החינוכי שמחזק את הקשר בין מורים לתלמידים

עיריית ירושלים חוברת השנה לאפליקציית ׳נקודה טובה׳, הפועלת בשדה החינוכי זה מספר שנים ● השנה הצטרפו למיזם החשוב עוד כ-20 מוסדות חינוך ירושלמים.
תוכן עניינים
אפליקציה בעין טובה בירושלים בשנת 2025
קדריט: פרטי

עיריית ירושלים, באמצעות אגף פדגוגיה במינהל החינוך העירוני (מנח"י), ובשיתוף עמותת הילמ״ה, מצטרפת השנה למיזם אפליקציית ׳נקודה טובה׳, שמטרתה הפצת המעשים הטובים של התלמידים להוריהם. האפליקציה פועלת כיום בכ-100 בתי ספר בארץ, כאשר השנה מצטרפים למיזם כ-20 בכל רחבי העיר.

אודות "נקודה טובה"

המיזם "נקודה טובה" מאפשר למורים ולצוות החינוכי לשלוח הודעות חיוביות להורים בנוגע לתלמידים. זה כולל מעשה טוב, השקעה בלימודים, עזרה לחברים – רגעים טובים בבית הספר שהופכים להודעה שנשלחת להורים.

כמו כן, השנה החליטה יחידת ההורות של עיריית ירושלים ליזום פיילוט ראשון מסוגו. במסגרת הפיילוט, בתי ספר בעיר שיצטרפו למיזם יקבלו ליווי צמוד של רכזים חינוכיים, שיבטיחו הובלת שינוי משמעותי בתקשורת בין ההורים, המורים והתלמידים בבית הספר.

דבריה של יוזמת הפרויקט, רחל אביגד, מורה ומחנכת בבית הספר שחרית בשכונת גוננים

"'נקודה טובה׳ זה מיזם שהתחיל בהאקאתון של יחידת החדשנות בעירייה ׳ביתא מחנכים׳, זכיתי לפיתוח של המיזם על ידי הילמ״ה – עמותה שמפתחת פתרונות טכנולוגיים לחברה בעזרת בני ובנות שירות שפיתחו את האפליקציה בהשקעה רבה".

״הגעתי להאקאתון מתוך רצון לשנות את השיח שיש בין הורים ומורים", מוסיפה רחל. "בדרך כלל קשר כזה נוצר סביב רגעים מאתגרים של תלמידים. נקודה טובה היא כלי שדרכו המורה יכול לשתף דווקא ברגעים החיוביים של הילד. ההשפעה היא אדירה".

במקור, יועדה האפליקציה לשימוש בבתי ספר יסודיים. לפי רחל, שינוי משמעותי אירע לפני כשנתיים, כאשר פנה אליה יוסי הרשקוביץ' ז"ל, לשעבר מנהל תיכון פלך בירושלים, שנפל במלחמת חרבות ברזל בשנה שעבר, וביקש להכניס את האפליקציה גם בתיכון שלו. "הופתעתי מאוד, אבל הוא התעקש שזה יעשה פלאים גם בקרב בני נוער", אומרת רחל. "יוסי אכן דאג בדרכים רבות להטמיע את 'העין הטובה' בפלך, ובזכותו הצטרפו עשרות תיכונים נוספים שפתחנו להם את האפליקציה. מאז 'נקודה טובה' מוקדשת לאורו ולזכרו".

את התוצאות של הפרויקט שלה, רואה רחל בעיניים מדי יום בתיכון שחרית שבו היא מלמדת: ״אצלנו זה עובד מצוין, בעיקר בזכות המנהלת שמקפידה לשלוח נקודות טובות גם לתלמידים וגם לצוות. יש לזה אפקט מדהים: מורים שמקבלים נקודה טובה בעצמם – נרתמים בקלות להעביר את זה הלאה״.

למי האפליקציה זמינה?

האפליקציה פתוחה לשימוש בבתי ספר שנכנסים לתוכנית שנתית של 'נקודה טובה'. כל מורה בבית הספר יכול לבחור בכל רגע חיובי של התלמידים, ולנסח הודעה קצרה שנשלחת להורים ובתיכון נשלחת גם לתלמיד עצמו. השיח החיובי נמשך גם בבית, כשההורים מספרים לילד על ההודעה שקיבלו. "מניסיון, הילד חוזר שמח ומלא מוטיבציה לבית הספר", אומרת רחל.

השנה, לכבוד יום המורה׳ שיחול בחודש מאי ויוקדש לזכרו של יוסי הרשקוביץ׳ ז"ל, תשיק יחידת ההורות של עיריית ירושלים בשיתוף עם 'נקודה טובה', פלטפורמה ייעודית בה יוכלו הורים לשלוח הודעות טובות למורים ולצוות החינוכי שמלווה את ילדיהם.

דבריו של ראש העיר ירושלים, משה ליאון

״אפליקציית ׳נקודה טובה׳ מעניקה לצוותי החינוך הזדמנויות להרעיף מחמאות על התלמידים והתלמידות הנפלאים של העיר. בכל ילד וילדה יש ניצוץ מיוחד שמאיר את העולם בטוב. מדובר ביוזמה מבורכת מאין כמותה ויש להשתמש באפליקציה זו ככל שניתן, במטרה להעמיק הקשר בין ההורים, צוותי החינוך והתלמידים. נמשיך להשקיע, לקדם ולתמוך במערכת החינוך הירושלמית על כל רבדיה״.